ממרח שוקולד ביתי
מצרכים:
3 כפות שקדיה*
2 כפות שמן קוקוס
1 כף סילן (או יותר, לפי הטעם)
2 כפות קקאו אמיתי לא ממותק
אופן ההכנה:
הניחו את כל המרכיבים במיכל ויטמיקס לפי הסדר בו הם רשומים וסיגרו את המכסה.
בחרו באפשרות 1 בבורר המהירויות.
הפעילו את המכשיר והגבירו את המהירות למצב 10.
ערבלו למשך דקה 1 או עד שתגיעו למרקם המבוקש.
*במתכון זה ניתן גם להשתמש בשקדיה שהכנו בויטמיקס במקרה זה יש להוסיף יותר שמן קוקוס.
במקום אבקת קקאו ניתן להשתמש גם בשוקולד בעל אחוזי קקאו גבוהים –עדיף להמיסו טרם השימוש.
דבר הנטורופתית שירי מזור מבית אופק חדש: בניגוד לשוקולד קנוי המכיל המון סוכר ושומנים מוקשים וללא ערך תזונתי ממשי המתכון הזה מעניק תוספת יפה של סידן לתפריט הודות לכמות השקדייה שכנראה אף ילד לא יחשוד שמדובר בתחליף.