פיתה ללא גלוטן עם קמח עדשים ביתי
מצרכים:
1/4 1 כוסות עדשים ירוקות יבשות
1/4 כפית מלח
כף שטוחה (15 מ”ל) שמן קוקוס
1/2 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
בעזרת בלנדר ויטמיקס ניתן להכין קמח עדשים בבית
שמים את העדשים בקנקן לטחינת קמח בבלנדר ויטמיקס וטוחנים כדקה עד דקה וחצי במהירות גבוהה (מתחילים במהירות נמוכה, ומיד מגבירים למהירות המקסימלית)
מתוך הכמות הזו שמים שתי כפות קמח בצד.
לחצי כוס מים פושרים, מוסיפים מלח ושמן קוקוס ומחכים שיימס/יתערבב עם המים, ואז שופכים לקערה עם הקמח.
לשים במשך כדקה.
מחלקים את הבצק ל 3-4 כדורים ומיד מרדדים. משתמשים בקמח עדשים ששמרנו, ומרדדים לכדי צורת פיתה.
את הפיתה אופים קלות על מחבת או בתנור עד להשחמה קלה.
ניתן לתבל עם שמן זית וזעתר או במטבלים הודיים.
בתאבון!