טעויות נפוצות בעת רכישת בלנדר ביתי
הוא יודע להכין לנו שייקים, גלידות, ממרחים ורטבים. הוא בשימוש יומיומי של בשלנים, ספורטאים ואחרים. הוא עוזר לנו לשמור על אורח חיים בריא. לא פלא אם כך, שבשנים האחרונות הצטרף הבלנדר לרשימת מוצרי המטבח הנחשקים.
בשוק, ניתן לפגוש מגוון עצום של בלנדרים בטווח מחירים רחב והמחירים יכולים לנוע מ- 100 שקלים ועד 5000 שקלים. המבנה הבסיסי של המוצר דומה: קנקן הניתן להסרה מבסיס חשמלי המכיל את המנוע. אך ההבדלים בין הבלנדרים עשויים להיות מהותיים. לצרכן המעוניין לרכוש בלנדר חדש המשימה עשויה להיות מאוד מבלבלת. על כן חשוב להבין מהם צרכי המשתמש ולהיזהר מטעויות והטעיות בפרסומים השונים
שגיאה ראשונה – טעות נפוצה
"הצורך שלי הוא רק בלנדר לשייקים ולכן אין לי צורך בבלנדר איכותי"
כדי לקבל שייק איכותי, צריך בלנדר באיכות גבוהה, מכמה סיבות:
יכולות טחינת המזון של בלנדר איכותי גבוהות יותר, הוא לא יותיר חתיכות לא מעובדות בתוך השייק (פירות קפואים, אגוזים, שקדים וכולי) דבר העשוי ליצור מרקם שאינו נעים לשתייה. אחד מהיתרונות הגדולים בשתיית שייק הוא שהבלנדר כבר עושה חלק ממאמץ ה"עיכול" עבורנו, ואם זה לא קורה, פשוט פספסנו.
יתרה מכך, בלנדר כבר מזמן לא משמש רק לשייקים. בלנדר טוב ואיכותי יכול בקלות להפוך לכלי עזר חיוני במטבח, עם מספר שימושים כל יום. בויטמיקס לדוגמא, בנוסף להכנת שייקים, ניתן להכין ממרחים, גלידות, מרקים, תחליפי חלב ועוד. בנוסף, ניתן לקצוץ, ניתן להכין קמחים שונים, ללוש בצק, לטחון תבלינים ועוד. המקום על השיש מוגבל, ולכן נשאף שכל הנמצא על השיש יהיה בשימוש יומיומי, קל ונוח לתפעול.
שגיאה שנייה
"הספק של הרבה וואטים משמעו בלנדר חזק יותר"
הוואט המצוין על גבי המכשיר מצביע על היבט אחד: כמה חשמל המוצר צורך. זהו נתון שהתקינה מחייבת כל יצרן לספק. אולם, יש להבחין בין החשמל שהמוצר צורך, לבין הכח המכני שהמנוע מעביר ללהבים.
כדי להבין זאת, נבחן דוגמא מעולם כלי הרכב: טעות לחשוב שרכב הצורך הרבה דלק בהכרח חזק יותר. במקרים רבים, רכב עם מנוע חלש עדיין יצרוך דלק רב. אמירת סוכן המכירות המשכנע אתכם כי צריכת דלק מרובה משמעה שהרכב חזק הינה שגויה ומטעה.
מסקנה – צריכת וואטים גבוהה אינה משקפת בהכרח את עוצמת המנוע. אין זה וודאי כלל שאכן המנוע מנצל בצורה טובה את כמות החשמל שהוא צורך.
בנוסף, ישנו חוזק מנוע מסוים שהינו אופטימלי לעיבוד מזון, ושאין משמעות לעלות מעליו. סרטון המראה בלנדר הטוחן פלאפון יכול להיות משעשע אך לא לומר דבר. מטרתכם – לרכוש בלנדר שמתמודד היטב עם עיבוד מזון מסוגים שונים.
שגיאה שלישית
"בלנדר טוב הוא בלנדר עם סכינים חדות"
מדובר בטעות נפוצה, למעשה ההיפך הוא הנכון. בלנדר עם סכינים חדות הוא המרשם לכך שתרצו פחות ופחות להשתמש בבלנדר שלכם עם הזמן.
ההיגיון הוא פשוט: סכינים, חדות ככל שיהיו, מתכהות עם הזמן. המשמעות היא שבלנדר שמתבסס על חדות הסכינים יעבוד פחות טוב בחלוף הזמן. מרקם השייק החלק ממנו נהניתם סמוך לרכישת הבלנדר ישתנה באופן הדרגתי, זמן הפעולה יתארך ובשייק תוכלו להרגיש חתיכות מהמזון שלא נטחנו היטב. מכאן, שבטווח של מספר חודשים (תלוי בתדירות השימוש) תחל ירידה בביצועים. הצרכן נותר חסר אונים, שהרי כלפי חוץ לא נראית כל תקלה, שירות הלקוחות עשוי לדחות את הפניה שהרי הבלנדר עושה רושם תקין לחלוטין.
התסכול גדל מאחר וקשה לראות זאת, וודאי שקשה לחוש בזאת בהדגמה ראשונית ובתקופה הצמודה לרכישה.
זכרו כי לבלנדרים הטובים ביותר יש סכינים כהות במתכוון, תוצר הערבול והטחינה מושפע מהשילוב של כח, מהירות ומבנה הקנקן ואינו מסתמכים על חדות הסכינים.
שגיאה רביעית
"הסתמכות על סרטוני השוואה באינטרנט"
האינטרנט, ללא ספק, שיפר משמעותית את יכולתו של הצרכן לקבל החלטות טובות יותר. יחד עם זאת, האינטרנט הוליד לעולם גם את החדשות המזויפות (פייק ניוז).
באינטרנט תוכלו למצוא סרטונים המשווים בין בלנדרים שונים. לרוב תיעשה ההשוואה לבלנדר ויטמיקס, שנחשב לבלנדר המוביל בעולם. במעבר על מאות סרטונים מצאנו כי פעמים רבות הסרטונים מבוצעים בצורה מגמתית ומטעה, עד כדי הפעלה מכוונת של הויטמיקס בצורה שגוייה לחלוטין. לכן, על הצופה להיות ביקורתי בעת הצפייה, לקחת בחשבון עריכה ו… את מה שנחתך בשולחן העריכה. חשבו תמיד – מה אתם לא רואים בסרטון. לדוגמא: מה קורה לביצועי הבלנדר לאורך זמן, כיצד עומד הבלנדר במשימות אחרות שלא נראו בסרטון.
שגיאה חמישית
"קנקן פלסטיק אינו בריא"
לא כל קנקני הפלסטיק נבראו שווים. נתייחס למספר מדרגות.
מדרגה ראשונה – פלסטיק בו קיים ביספינול איי, מדובר בתרכובות פלסטיק שונות, נפוצות מאד ומסוכנות לבריאות האדם, זו הסיבה לכך שהתקינה מחייבת כיום את כל בקבוקי התינוקות להיות BPA Free. כעת, בהנחה שהפלסטיק ממנו מיוצר המיכל הוא ללא BPA.
מדרגה שניה – היא פלסטיק ללא ביספינול איי (BPA Free). הנזק של פלסטיק בו קיים ביספינול איי כבר הוכח, אולם גם במקרים בהם מדובר בפלסטיק ללא ביספינול איי, נסו לשאול מה אתם יודעים על בטיחות הפלסטיק, שעל פי רוב מיוצר במזרח. בדרך כלל כלום.
מדרגה שלישית – הינה 'טריטאן', חומר שפותח על ידי חברת איסטמן. החומר עומד בתקני בטיחות מחמירים רבים ומעבר להיות ללא ביספינול איי, הוכח עוד (ע"י מספר מכוני מחקר צד שלישי ומעבדות חיצוניות) שאינו מכיל ביספינול אס ((BPS, וכן ללא פעילות אסטרוגנית או אנדרוגנית. בניגוד לחומרים אחרים, הוא עמיד בטווח טמפרטורות רחב מאוד, ועמיד בהדחה, כך שקל לנקות אותו היטב. טריטאן הינו החומר ממנו מיוצרים בארה"ב הקנקנים של ויטמיקס.
שגיאה שישית
"בלנדר וואקום הכי בריא"
בלנדר וואקום מתייחס לבלנדר בעל קנקנן הניתן לאטימה הרמטית על ידי הוצאת האוויר הבא במגע עם המזון. זהו פיתוח חדש יחסית, המכוון בעיקר לשוחרי הבריאות האדוקים. הטענה היא שהעדר החמצן במיכל מצמצם משמעותית את חמצון המזון, ובכך נשמרים יותר הערכים התזונתיים.
יש לא מעט חילוקי דעות על נכונות הטענה. לדוגמא, מה קורה מייד לאחר שמוציאים את השייק מהוואקום? האם אין חמצון מחדש? עד כמה זה משמעותי מבחינת ערכים תזונתיים? האם לא חשוב יותר לשמור בכלי וואקום לאחר ההכנה? ובכלל פעמים רבות, בוודאי בשייקים, השתייה, היא בסמוך להכנה, בסמיכות שכזו אפקט החמצון כה מועט ועל כן פוחתת הדאגה ממנו.
עד כה אין כל הוכחה מדעית בלתי תלויה, אלא בעיקר חומרים שיווקיים. יש לבחון את התמונה בכללותה, ולבחון בשקלול תכונות אחרות הקשורות לבריאות: לדוגמא, איכות הפלסטיק של המיכל, עד כמה הבלנדר ורסטילי מעבר להכנת שייקים, ומהי עוצמת הטחינה שלו. ככל שהבלנדר עוצמתי יותר, עיבוד המזון נעשה מהר יותר וטוב יותר, פעולה ממושכת של הסכינים גם בוואקום תעלה את רמת חמצון המזון. זאת בעוד פעולה קצרה תתרום משמעותית הן לשמירה על הערכים התזונתיים, והן ליכולת ספיגת המזון בגוף. המלצתנו, גם לשוחרי הבריאות האדוקים מאוד, היא לשקלל את כלל הקריטריונים הקשורים לבריאות בבואם לקבל את ההחלטה. ייתכן מאוד שלאחר שקלול כלל הקריטריונים, עשוי בלנדר הוואקום להיות האלטרנטיבה הפחות בריא ביחס לבלנדר אחר, וזאת עוד מבלי שנתייחס לשימושיות, אמינות וכדומה.
שגיאה שביעית
לא קוראים את האותיות הקטנות באחריות
פעמים רבות מתחבאות בכתבי האחריות מגבלות שונות, יש להיזהר בפרט ממצג שווא בו רשומה אחריות ארוכה, אולם היא מתייחסת רק למנוע, ואילו שאר החלקים מקבלים אחריות קצרה הרבה יותר.
שגיאה שמינית
בחו”ל זול יותר: רכישה של מוצר אמריקאי 110 וולט
זו אחת השגיאות היקרות יותר. השוק האמריקאי הוא שוק צרכני גדול מאוד, ולכן המחירים שם נמוכים בהשוואה לישראל. רבים, אינם עומדים בפיתוי לרכוש בזול בארה"ב מבלי לדעת שהמתח החשמלי הוא שונה. אולם, הרוכש מוצר אמריקאי (110 וולט) ניצב בפני שתי בעיות. הראשונה, בבלנדרים חזקים נדרש ממיר מתח שהוא גם יקר וגם תופס הרבה מקום, והשניה, אם יש תקלה חשמלית כלשהי לא ניתן לתקן בארץ (תיקון של מוצר 110 וולט אינו חוקי). במקרים מסוימים השימוש בממיר מתח יכול אפילו לגרום להסרת האחריות בחו"ל.
שגיאה תשיעית
"בלנדר אנלוגי יותר אמין מבלנדר דיגיטלי"
בלנדר הנראה אנלוגי מבחוץ, עשוי להסתיר מבפנים לא מעט טכנולוגיה דיגיטלית, כך שקשה לקבוע ממראהו בלבד עד כמה הוא אנלוגי או דיגיטלי. לרוב, יצרן מוכר ובעל שם שנותן שנים רבות של אחריות על המוצר בכל העולם, עשה בדיקות מקיפות מאוד למוצר, במטרה לוודא שהוא יכול לעמוד מאחורי האחריות. מכאן שניתן להקיש מאורך ואופי האחריות על טיב המוצר. בדקו לא רק את משך האחריות אלא וודאו גם כי אחריות זו ניתנת בכל העולם ולא רק בישראל, כך תבטיחו את אמינות המוצר ותוכלו לשלול הטעיה שיווקית של היבואן הישראלי.
שגיאה עשירית
עדיף לרכוש בלנדר דיגיטלי מתקדם יותר
לעתים, עודף המידע והחיפוש המתמשך, מסיטים את הצרכן מהעיקר. אל לנו לשכוח כי איכות התוצרים (יכולת הבלנדר עם מזון) היא הראשונה בחשיבותה, בנוסף, יכולת תפעול פשוטה תשפר את חווית המשתמש. פעמים רבות עודף כפתורים וחיוויים מסבך את ממשק המשתמש. חשוב לזכור כי הטכנולוגיה המתקדמת לא נמצאת רק בממשק, אלא מתקיימת אף יותר מחוץ לטווח הראייה, כגון מתחת למכסה המנוע.
מלאו את פרטיכם וניצור קשר
אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google